Прва посета компанији Аунде. Италијански инвеститор ће запослити све труднице и породиље из Џинсија

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас обишао италијанску компанију Аунде, која је свој рад, односно обуку запослених, започела 1. августа. У простору некадашње Синтетике, Аунде је почео да уноси своје машине, започео рад и врши обуку запослених.

„Након позитивног искуства са пословањем у Јагодини од 2014. године, где имају 900 запослених, компанија је одлучила да прошири производњу и одлучила се за наш град. Потписали смо уговор о закупу овог објекта и њихов рад, односно обука запослених је, као што смо и најавили, започела 1. августа. Тренутно има 40 машина и 40 запослених. Све машине су потпуно нове, немачке су и свака је вредна око 4000 евра. Имајући у виду да су потребе компаније много веће, а и да су се обавезали уговором, до 1. септембра они планирају запослење минимум  300 радника.

Захваљујем вам још једном што сте за дом своје компаније изабрали наш град и што сте препознали да Лесковац јесте погодно место за инвестирање. Желим вам успешан рад, да много наредних година успешно послујете и да имамо успешну сарадњу“ – рекао је градоначелник Цветановић.

Генерални директор Аунде-а Анино де Венеција се захвалио на посети и подршци локалне самоуправе:

„Пре свега захваљујем се радницима који су почели да раде у нашој компанији. Обећали смо да ћемо кренути одмах након потписивања и испунили смо то обећање. Имамо много пројеката, зато морамо да растемо, да запошљавамо. Искористио бих ову прилику да позовем све незапослене и људе из фирме која је овде пословала да постану део наше породице.

Саопштио бих и једну важну ствар. На идеју која је потекла од градоначелника, Аунде је донео одлуку да запосли све жене које су на трудничком и породиљском одсуству, а које су радиле у компанији Џинси. Ово је још једна потврда чињенице да Аунде функционише као велика породица и да води рачуна не само о активним радницима, већ и о онима који су на одсуству и баве се „слатким обавезама“ и породицом.“

Градоначелник се приликом посете осврнуо и на ситуацију са компанијом Џинси у погледу дуговања према радницима и казао да је јуче разговарао са Јасином Денизом и поново му нагласио да је најважнија исплата тих дуговања, иако то није надлежност локалне самоуправе, али да су потребе и проблеми суграђана на првом месту, док је Дениз одговорио да ће дати све од себе и да чека договор око продаје машина. Додао је да Џинси има машине, опрему и робу и да локална самоуправа има законске могућности да задржи све те машине док дужник Џинси не измири своје дуговање, а уколико то не учини 30. 08. може спровести извршење и своје доспело потраживање да намири из вредности машина, да Џинси има и објекат у улици Солунских ратника који је њихово власништво, па је отворена могућност да своје потраживање намири и из вредности тог објекта.

Поделите