Градоначелник Цветановић обишао лесковачку филијалу НСЗ и Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас са сарадницима обишао просторије лесковачке филијале Националне службе за запошљавање, разговарао са запосленима и директорком Оливером Пешић.

Директорка Пешић захвалила се на посети и истакла да НСЗ има изузетну сарадњу са локалном самоуправом.

„Што се тиче незапослености у Лесковцу, стање је, на 31. јула 12.033 лица, односно стопа незапослености је 12,3%, а што се Јабланичког округа тиче, стопа незапослености је 14,6% а укупан број незапослених је 21.253. Повод данашње посете је договор око будуће сарадње у вези са јавним конкурсима и позивима које је град Лесковац расписао 7.8. они ће трајати до 22.8. и ово је прилика да позовемо све незапослене да овим путем конкуришу на Јавни позив који је огласио град Лесковац. У току је јавни позив за запошљавање лица за доделу субвенција за покретање сопствених бизниса у појединачном износу од 300.000 динара, затим за меру стручна пракса, за незапослене са седмим степеном и ту имамо две мере – једна за незапослене који имају просек преко 9 и друга мера по којој није ограничен просек. Такође још једна од мера која је тренутно актуелна је Јавни позив за јавне радове. НСЗ је техничка подршка на овом пројекту Граду Лесковцу.“

Градоначелник Цветановић се захвалио на одличној сарадњи коју град Лесковац има са НСЗ-ом и додао да су они партнери на заједничком циљу – што већем смањењу броја незапослених у Лесковцу.

Након тога, градоначелник Цветановић, који је и председник Скупштине Јабланичког и Пчињског округа, је посетио и Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа и обишао тамо запослене.

Он је истакао изузетну сарадњу и са овом институцијом и директорком Драганом Белензадом, захвалио се свим запосленима на одличној комуникацији и рекао да су стално активни, пишу пројекте, али и помажу у писању пројеката, и додао да је само у прошле 4 године 7 милиона евра прошло преко овог Центра, не само за пројекте у Лесковцу, већ у читавом Јабланичком, али и Пчињском округу.

Добрила Судимац Мратинковић, експерт за регионални развој и стратешко планирање, се захвалила градоначелнику на посети и истакла да оно на шта има да буде поносан јесте учешће регионалних партнера.

„Кад год се укаже прилика, а нема их увек, али кад год се јави прилика, Центар увек изађе са пројектима где је минимум 8 локалних самоуправа од 13, чак и више 9-11. У Министарству привреде, где се данас директорица налази, конкурисали смо са 8 локалних самоуправа и они су били затечени, и све похвале су са националног нивоа упућене ка нашој заједничкој сарадњи, и веома је значајно то јер то није нимало лако.“

Поделите