Изводе се завршни радови на изградњи улице око стадиона

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је са сарадницима у вечерњим сатима обишао завршне радове на изградњи улице око стадиона која ће понети име Радоша Церовића, хероја са Кошара.

Тада је градоначелник истакао:

„Подсетићу вас да је вредност радова на овој саобраћајници дужине 560,49 метара 95.989.771 динар, да је укупан профил 17 метара, а ширина коловоза 7 метара и да су уговором обухваћени радови на изградњи саме саобраћајнице, водоводне и канализационе мреже и уличног осветљења.

Од наше претходне посете овој улици на коловозу је уграђен и други, хабајући слој асфалта дебљине 4 цм, а у току су завршни радови на поплочавању тротоара. Наша идеја је да улица почетком наредне недеље буде стављена у функцију. Као што смо већ више пута најавили, ова важна и нова саобраћајница поред велелепног градског стадиона, новог симбола града Лесковца, понеће име нашег поносног ратника Радоша Церовића, хероја са Кошара и када буде комплетно завршена тада ће бити постављена табла где ће присуствовати присутан брат господина Церовића са ратним ветеранима.

Изузетно смо задовољни чињеницом што је Лесковац добио диван стадион и на томе смо захвални председнику Србије Александру Вучићу и Влади Републике Србије. Наша обавеза је била да уредимо простор око њега како би све ово била једна функционална и лепа целина.“

Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња, рекао је:

„Градска саобраћајница која повезује две саобраћајнице државни пут и још једну градску саобраћајницу је скоро завршена у дужини од 560 метара, садржи коловоз и два тротоара, јужни и северни, северни је одвојен од коловза паркинг местима, на паркинг места уграђене су растер плоче, а такође је ту и зеленило. Изграђена је нова водоводна и канализациона мрежа, постављено је и улично осветљење – алуминијумски конусни стубови, на сваком стубу је функционална и амбијентална светиљка и све је то у функцији, такође и хоризонтална и вертикална сигнализација. Радове је финансирао град Лесковац.“

Поделите