Проширен терен у великој сали СРЦ Дубочица

Данас је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са сарадницима обишао СРЦ Дубочица, где су завршени радови на проширењу терена у великој сали, вредни 2,2 милиона динара.

Андрија Атанасковић, члан Градског већа, рекао је да Град Лесковац ове године издваја рекордних 125 милиона динара за финансирање спортских клубова и истакао је да град доста улаже и у спортску инфраструктуру, поменувши терен са вештачком травом, скејт парк, халу Партизан, нову сала у ОШ Вожд Карађорђе, реконструисану сала у школи Васа Пелагић, преко 25 терена за мале спортове, као и велелепни стадион вредности 2,5 милијарде динара.

„Што се тиче самог СРЦ Дубочица, Град Лесковац издваја 144 милиона динара за његово функционисање, у претходне две године урађен је авантура парк, тениски терен, плато испред СРЦ, лифт за особе са инвалидитетом, реконструисан је базен и у потпуности промењено осветљење код базена као и у великој сали, где је реконструисан и паркет, кров изнад мале сале. Данас овде можемо видети да је проширен терен, срушен је део трибина, постављен је нови паркет који је лакиран и хоблован, вредност ових радова је 2,2 милиона динара и сада овај терен испуњава услове за европска такмичења.“

Миодраг Рајковић, директор Спортско рекреативног центра Дубочица, истакао је да све што овај спортски центар ради, ради у сарадњи са градом Лесковцем. Захваљујући подршци града и градоначелника, како је навео, СРЦ Дубочица настоји да створи што боље услове за спортисте јер као модел на који се треба угледати има новоизграђени стадион Дубочица.

„Ово је тек почетак, искра радова који се тек очекују у спортском центру. Следи нам изградња медија центра, настојаћемо да проширимо свлачионице јер је то од велике важности за одржавање такмичења. Највећа нам је жеља да наши клубови изборе нека европска такмичења да бисмо овде створили боље услове за њих, али и сву осталу децу. Уз подршку града и Министарства спорта, жеља нам је и да променимо столице, које су постављене још 1983. године. Лесковац заслужује да има неко велико такмичење и сви треба да тежимо да Лесковац постане град у коме се живи спортски.“

На конференцији се обратио и градоначелник Цветановић, захвалио се магистру Александру Ђуровићу, једном од најбољих спортиста не само Лесковца, већ и региона, на томе што има велико разумевање за спортисте. Како је навео, у договору са њим и директором СРЦ Дубочице, џудисти Милану Михајловићу ће бити на располагању 150 до 200 метара квадратних простора у овом спортском центру, где ће моћи да се обучавају спортисти у борилачким вештинама.

„Милан нас увек обрадује неким наградама и мислим да најмање што град може да уради, то је да да све од себе да спортистима обезбеди праве услове, а нарочито онима који су се већ доказали. Са нама је данас и атлетичарка Душица Топић, која жели да дође да живи у Лесковцу. Када имате најбоље пливаче Србије који дођу из Београда јер у Лесковцу имају најбоље услове за пливање, кад имате атлетичарку која жели да живи у Лесковцу због људи, околине, то су позитивни примери које треба да негујемо и потенцирамо. Ако госпођица Топић испуни своју жељу и пресели се у Лесковац, следеће године ћу је предложити за Октобарску награду“, закључио је.

Душица Топић, атлетичарка у брзом ходању, истакла је да је дошла у Лесковац да се спрема за велико такмичење, за европско првенство, као девета у Европи и 14. у свету, али паралелно са тим, и да као тренер у Лесковцу оснује основну школу спорта, за младе таленте, да се усмере на време.

„Овде сам пола године, срце ме овде вуче, јер овде видим емпатију, пре свега. Нећамо да дозволимо да се она губи. Желим да оснујем породицу овде. Цео живот сам посветила атлетици и желим паралелно да остварим велики резултат, али и да као тренер радим са децом. Волим Београд, тамо сам рођена, али овде ми прија мир, ту сам се пронашла и осећам се препорођено“, навела је Топић.

Поделите