75 година постојања и рада Економске школе „Ђука Динић“

Данас је у лесковачком Народном позоришту одржана свечана академија поводом 75 година постојања Економске школе Ђука Динић.

Свечаној академији присуствовао је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са својим сарадницима. У свом обраћању, он је истакао:

„Седам и по деценија Економске школе Ђука Динић су године раста, узлета, корачања у корак са временом, а неретко и испред свог времена. Због свега тога, ова школа свих ових година завређује епитет једне од најуспешнијих и најтраженијих школа у нашем граду. Привлачни образовни профили који су гарант сигурној будућности, али и стручност наставног кадра и квалитет извођења наставе, рецепт су за велики успех, а ваши успеси су препознати од стране града и зато сте на мој предлог заслужено добили Октобарску награду града – Похвалу, 2018. године.

Као партнери на путу образовања, сви ми имамо један заједнички циљ – да из ове школе и у наредним деценијама, као и свих ових година уназад, излазе стручни и успешни млади људи којима ће се град Лесковац поносити. Зато ћемо наставити да и даље радимо на унапређењу услова за рад у овој образовној установи. Кад и до сада, град Лесковац ће вам увек бити поуздан ослонац за сваку нову идеју и иницијативу и усмерење ка том заједничком циљу“, истакао је и честитао Економској школи, свим запосленима, а пре свега ученицима, Дан школе и 75 година постојања.

Директорка Економске школе Биљана Ђорђевић честитала је свима два празника   – Дан српског јединства, слободе и националне заставе и јубилеј школе, седам и по деценија постојања.  

Она је истакла да данас Економску школу похађа нешто више од 600 ученика, распоређених у 20-ак одељења и једна је од ретких школа која уписну политику реализује у првом кругу у пуном обиму, а онда се тражи и место више. Како је навела, ова школа је једна од ретких чисто економских школа у Србији и то је гаранција једне добре наставне базе која се надограђивала током седам и по деценија. Посебно је истакла чињеницу да је школа у последње време усмерена ка већем отварању и интернационализацији, па ће 15 ученика у оквиру реализације Еразмус плус пројекта имати прилику да стручну праксу обаве у Солуну.

Као најзначајнији вид подршке школи истакла је подршку града и захвалила се локалној самоуправи и градоначелнику Цветановићу што препознају значај ове установе.

„Желимо да се развијамо са нашим градом, да доприносимо његовом успеху и томе и учимо децу – да воле свој град и да воле своју земљу“, закључила је директорка Ђорђевић, која је градоначелнику Цветановићу уручила захвалницу за изузетну сарадњу и несебичну подршку.

Поделите