Обележено 59 година рада Установе за старије и одрасле и 20 година постојања Клуба намењеног најстаријим суграђанима

Установа за старије и одрасле је данас у просторијама Народног музеја приредила свечаност поводом 59 година свог постојања и рада, као и поводом 20 година функционисања Клуба за старија и одрасла лица.

У склопу свечаности говорило се о раду Установе у претходним годинама, уводну реч је дала директорка др Гордана Савић, а годишњице, као и месец октобар посвећен старијим суграђанима, је честитао градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић.

Директорка Савић је говорила о историјату и развоју Установе и о услугама које пружају, као и о раду Клуба за старија лица:

„Данас смо ми једна модерна Установа која пружа општу и здравствену негу својим корисницима. Хвала свима који подржавају наш рад. “

Градоначелник Цветановић је нагласио чињеницу да ова Установа обавља изузетно квалитетан посао и да се константно тражи место више за боравак у њој зато што посао обављају стручни запослени и руководство са много љубави и посвећености и подсетио је на реконструкцију објекта која је услуге подигла на још виши ниво:

„Објекат Установе је пре неколико година у потпуности реконструисан инвестицијом Владе Републике Србије од 62,2 милиона динара чиме је створен пријатан, модеран и пре свега функционалан амбијент. Што се тиче Клуба за старије, већ 20 година он представља кутак где се наше баке и деке могу окупљати и дружити и где могу проводити своје слободно време.

Из буџета града се финансира услуга геронтодомаћица и функционисање Клуба у којем се тренутно налазимо. На годишњем ниво за ове намене се издваја 17,6 милиона динара.“ Градоначелник је упутио дубоку захвалност свим становницима трећег доба за све што су они током живота чинили за наш град и земљу.

У склопу данашње свечаности у галерији Народног музеја приказана је и изложба фотографија становника у трећем добу из читаве Србије, приређена у сарадњи Установе за старије и одрасле и Министарства културе и информисања, по називом „(Не)видљивост трећег доба“.

Поделите