Подељено 13 уговора микро и малим предузећима о донацији средстава за ангажовање незапослених лица путем ХЕЛП-а

Данас је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић поделио 13 уговора микро и малим предузећима о донацији средстава за ангажовање 14 незапослених лица на стручној пракси.

Градоначелник Цветановић је тим поводом рекао:

„Овај вид подршке економског оснаживања рањивих категорија становништва део је ХЕЛП-овог пројекта Помоћ при запошљавању и самозапошљавању угрожених група. Они ће добити максимум 560 евра по запосленом (за зараду, порезе и доприносе, трошкове превоза и топлог оброка) на период од 6 месеци, а након тога, уколико послодавци одлуче да ангажованим лицима продуже уговор о раду за најмање годину дана, моћи ће да конкуришу за додатну помоћ.

Овај пројекат се реализује уз подршку шведске владе преко Шведске агенције за међународни развој и сарадњу СИДА, и суфинансира средствима Града. Укупна вредност пројекта износи око 148 хиљада евра, у оквиру којих Град Лесковац учествује са 42.732 евра,“ – и додао да град Лесковац редовно одржава састанке са привредницима, да су ту увек за њих, да је од 2013. године запослено 11 хиљада суграђана, и подсетио да је град Лесковац поносни носилац БФЦ сертификата са процентом испуњености од 96,33%.

Сања Митић се обратила у име организације ХЕЛП и захвалила се граду Лесковцу на одличној сарадњи и додала да ће регуларност реализације стручне праксе редовно пратити ментори ангажоовани од стране ХЕЛП-а како би се обезбедила одрживост активности и добробити и за послодавца и за лица ангажована на стручној пракси.

У има послодаваца обратили су се Ђорђе Филиповић, власник предузетничке радње за производњу намештаја Филипко и Јасна Стајић, власник угоститељске радње Бебинац плус стил, захвалили су се граду Лесковцу и организацији ХЕЛП на подршци која им много значи и да се надају успешној реализацији пројекта.

Поделите