Председник Републике Србије Александар Вучић на свечаном отварању компаније Аунде у Лесковцу

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас свечаном отварању италијанске компаније Аунде у Лесковцу.

Председник Вучић је заједно са градоначелником Лесковца др сци. мед. Гораном Цветановићем, амбасадором Италије у Србији Луком Горијем и директором компаније Анином Де Венецијом одржао састанак, обишао раднике и након тога се обратио.

Председник Вучић је изјавио да ће та фабрика производити навлаке, аутомобилска седишта и за крагујевачки Фијат и најавио да ће се 31. октобра састати са представницима још једне познате италијанске компаније која планира велику инвестицију у Нишу.

„Аунде ће правити пресвлаке и за фабрику Фијат у Крагујевцу“, рекао је председник Вучић и навео да су у Лесковцу већ запослили 380 људи и да ће укупно у том граду запослити 560 радника.

Компанија „Аунде Италија“ је потписала дугорочни споразум са произвођачем „Stellantisа“ који ће реализовати „Аунде Србија“, у вези сарадње на значајним пројектима: Фиат Панда, Фиат 600, Алфа Кид за 100 одсто производњу навлака.

Председник Вучић је говорећи о великој инвестицији у Нишу, рекао да још не може да открије о којој италијанској компанији је реч.

Додао је да ће и амбасадор Италије Лука Гори заједно са бордом директора једне веома познате италијанске компаније доћи код њега на састанак у Београду, који је планиран за 31. октобра.

Тада ћемо обавестити јавност, додао је председник Вучић.

Председник Вучић је најавио да би компанија Аунде, уколико буде заинтересована, могла да отвори још неки погон на југу.

„Рекао сам им, ако планирају, да имамо стари погон Јумка у Врању или негде другде на југу Србије и да ће имати подршку државе Србије, како бисмо запослили људе“, рекао је председник Вучић.

Отварање стадиона у Лозници 12. новембра, у Зајечару 19. новембра

Председник Вучић најавио је да ће 12. новембра бити отворен фудбалски стадион у Лозници, а 19. новембра у Зајачару.

“Долази нам шеф УЕФА Александер Чеферин 19. новембра и заједнички отварамо стадион у Зајечару, ако све буде у реду. Онда долазимо да гледамо Србију против Бугарске у Лесковцу пошто рачунамо да ће ту бити највећа помоћ нашој репрезентацији и најбоље навијање”, рекао је председник Вучић током обиласка новог погона фабрике “Аунде” у Лесковцу.

На питање новинара да прокоментарише поједине изјаве да је грађење таквих објеката наводно „потпуни промашај“, председник Вучић је одговорио питањем: “Јесте ли чули да је било шта што смо урадили добро?”

На констатацију да је критиковано и отварање нове зграде железничке станице у Прокопу, председник Вучић је одговорио новинарки да чита погрешне ствари и погрешне медије.

“Докон поп и јариће крсти. Не знају више шта ће. Таква велелепна станица, а новинарима тих медија сметала је кафа. Замолићу их да им направе најбољу следећи пут, али то неће променити однос. Увек ће бити против свега, али на то не треба да се обазирете. Знате шта је ваш пут, знате како Србија мора да иде напред и како не сме да се заустави, како не сме да се враћа у прошлост”.

Поручио је градоначелнику да настави са довођењем инвеститора у Лесковац, и да ће увек помагати на том пољу.

Поново је нагласио да је Лесковац финансијски стабилан град.

Директор компаније Анино Де Венеција је данас рекао:

„Данашњим симболичним пресецањем траке пуштен други погон у Србији, захваљујући подршци градоначелника Цветановића и његовог особља.

Захвални смо и на републичкој помоћи на челу са председником Вучићем.

Обећали смо да ћемо почети августа и почели смо производњу првог августа. Сада већ производимо два продукта, још нисмо у пуном капацитету, али доћи ћемо и до тога. То не би било могуће без помоћи градоначелника и наших стручних консултаната.

Наши лесковачки радници су срећни што су нашли посао у компанији Аунде, надамо се доброј сарадњи као у Јагодини, где смо лепо дочекани, доживели смо добродошлицу и у Лесковцу.

У Лесковцу смо запослили 300 радника, 34 жене на породиљском примљене су из компаније која више не ради.

Захваљујем се радницима Аунде у Лесковцу који посвећено раде.“

Амбасадор Италије у Србији Лука Гори рекао је да му је драго што је на свечаном отварању новог погона Аунде.

„Данашња свечаност је посебно важна, јер је ово још једна важна италијанска инвестиција. И говори о поверењу италијанских предузетника који овде проширују своје пословање“- напоменуо је Гори.

Извор: ТАНЈУГ

Поделите