Подељени уговори за развој омладинског и женског предузетништва

Данас је у Свечаној сали града Лесковца подељено 12 уговора за унапређење пословања и развој омладинског и женског предузетништва преко Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа и Кабинета министра за равномерни регионални развој.

Водећи партнер је град Лесковац, остали партнери су град Врање и општине Бојник, Медвеђа, Власотинце, Сурдулица, Владичин Хан и Трговиште. Укупна вредност пројекта је 23.946.667,00 динара и обезбеђана су 84 гранта у висини од по 250.000 динара.

Пројекат има за циљ унапређење пословања и развој предузетништва и предузетничког духа кроз стицање знања о предузетништву и доделу грантова за унапређење пословања за младе до 35 година старости и жене предузетнице.

Пре поделе уговора, присутнима се обратио председник привременог органа града Лесковца и председник Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа др сци. мед. Горан Цветановић и рекао:

„Овим пројектом је предвиђена финансијска и нефинансијска помоћ власницима фирми и предузетницима. Нефинансијска помоћ се састојала из едукација на тему унапређења пословања. Обуке су помогле да предузетници напишу бизнис план којим су конкурисали за добијање средстава као и да виде ширу и јаснију слику када је реч о могућностима унапређења пословања и стекну неопходна знања – како и на који начин да своје идеје претворе у предност на тржишту и тако постану препознатљивије и конкурентније.

Развој предузетништва и предузетничког духа у Лесковцу и целом Јабланичком и Пчињском округа од великог је значаја за регионални развој и унапређење живота грађана у овом подручју. Као председник скупштине Центра за развој подржао сам овај пројекат јер нам је циљ осим отварања нових радних места, унапређење предузетништва, али и иницирање креативности, иновативности и посвећености остваривању снова људи који су спремни да опстану у инспиративном, али и врло често суровом свету предузетништва.“

Директорка Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа Драгана Белензада истакла је да је ово један од најзначајнијих пројеката који су реализовали.

„Обухватили смо 8 локалних самоуправа и успели смо да у овом пројекту најбољима омогућимо да унапреде своје пословање, конкуретност и иновативност. Њих 84 укупно у целом Јабланичком и Пчињском округом имали су могућност да добију финасијску подршку“, напоменула је Белензада.

У име добитника обратила се директорка и власница агенције „3Д Кад Солутион“ Славица Крагујевић и захвалила се граду, Министарству и финансијско оперативним чиниоцима и сарадницима на пројекту.

Поделите