Почело паковање пакета помоћи за све пензионере са територије града Лесковца и социјално угрожене

Данас је министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић, приликом посете Лесковцу, обишао и халу Плави павиљон у којој су почели да се пакују пакети помоћи за све пензионере са територије града Лесковца, без обзира на висину примања, и социјално угрожене заједно са председником Привременог органа града Лесковца др сци. мед. Гораном Цветановићем.

Председник Цветановић је тада подсетио да се пре 3 године у време епидемије корона вируса, почело са паковањем пакета за најстарије суграђане и тада је обећано да ће се наставити са том праксом и убудуће.

„До сада је подељено преко 110.000 пакета нашим суграђанима и из буџета града је око 100 милиона динара за ове 3 године уложено. Тренутно пакујемо 28.250 пакета чија вредност износи 34,8 милиона динара, 10 шлепера са намирницама је стигло. Пакет садржи следеће артикле со, шећер, брашно, зејтин, супу, чај, макароне, пиринач, пасуљ, кекс. Оно што је нама важно јесу наши најстарији суграђани, који су темељ Лесковца, читаве Србије, наша обавеза је да им узвратимо љубављу, пажњом, позитивном енергијом, да смо ми једна велика породица и да бринемо о њима. Стално се говори да ако не поштујете ваше претке и не поштујете оне које су вас створили, онда преносите лошу поруку вашој деци. Ово је порука да водимо рачуна о нашим најстаријим суграђанима, да дамо пример нашој деци, како би и наша деца бринула о нама. Драго ми је што је господин Момировић данас са нама, човек из народа, који негује породичне вредности, има прилику да види како се бринемо о нашим најстаријима. Већ је спаковано 4.000 пакета, а јутрос се кренуло са радом. Најпре крећемо са грделичким крајем и вучјанским, а онда према граду. Оптимисти смо да ћемо макар паковање пакета завршити у току ове недеље, а онда и дистрибуцију истих. Дистрибуција пакета иде преко Савета месних заједница.“

Министар Момировић је тим поводом рекао:

„Хвала пуно градоначелниче, заиста сам инсистирао да посетим овде људе, јер не смемо да заборавимо за кога ми радимо, шта је нама циљ, да обезбедимо људима да боље живе, да обезбедимо пре свега пензионерима, људима којима је помоћ потребна ту помоћ. Ово је заиста импресивна акција, пријатно сам се изненадио када сам видео директоре јавних предузећа да пакују, раде, како би својим суграђанима омогућили неке намирнице које су важне за свако домаћинство. Као што је градоначелник рекао, ту је и пасуљ и пиринач, ту су намирнице које свако домаћинство користи. Лесковац не само да је велики град, него је и по површини велики,  139 месних заједница, јако пуно људи живи по урбаним и сеоским срединама, стара домаћинства. Наш посао је да свим тим људима помогнемо. И желео сам да видим како градоначелник то ради, јер у целој Србији причају о овоме. Сви се труде да помогну својим најстаријим суграђанима, градоначелник Цветановић је ту отишао најдаље и ја сам уверен да то грађани Лесковца вреднују и цене. Наравно да ћемо бити ту да помогнемо и подржимо ову акцију, да подржимо наше Лесковчане.

Заједно морамо да урадимо још много тога. Велике смо искораке урадили. Заиста Лесковац данас и Лесковац пре десет година не може да се препозна. Морамо да направимо даље кораке, морамо да омогућимо људима да још боље живе. И зато ми је драго да сам данас овде, велико је задовољство бити данас у фантастичном граду, граду који се можда и најбрже развија у Србији. Уверен сам да за овај град тек следује много боље време. Још једном честитам градоначелнику на овој фантастичној акцији.“

Поделите