Уручене субвенције пољопривредницима манојловачког краја

Данас је у Манојловцу уручено још 173 пољопривредних субвенција за пољопривреднике из манојловачког краја за шта је из буџета града издвојено 11,3 милиона динара.

Председник Цветановић је, пре уручења уговора, рекао следеће:

Поделу смо започели у Грделици, наставили у Вучју, у суботу у Печењевцу, поделили 301 субвенцију и за те намене издвојили 14,7 милиона динара, а данас смо овде како бисмо уручили још 173 и за те намене је опредељено 11,3 милиона динара. Средства ће вам бити уплаћена у току дана. Сутра већ у хали Партизан делимо уговоре вашим колегама, преосталим пољопривреним произвођачима када и завршавамо са поделом субвенција. Укупна средства која смо ове године наменили  износе 47,2 милиона динара и она ће отићи у руке 831 пољопривредника на територији Града Лесковца. Након преузимања одговорности располагали смо са 20 милиона динара за ове намене, то је било крајем 2012. године, а већ наредне године планира се сума од 101 милион динара,“ – и додао да се данас у 15 ч. одржава јавна расправа о буџету у ком је за укупан аграрни буџет издвојена сума од 133 милиона динара.

У име присутних пољпривредних произвођача на субвенцијама се захвалила Марија Костић из Доњег Крајинца која је истакла да им много значе и захвалила се председнику Цветановићу.

Поделите