На данашњим „Отвореним вратима“ изнети проблеми, али и похвале

Данас је у сали Градског већа председник др сци. мед. Горан Цветановић разговарао са заинтересованим грађанима.

Пријему грађана присуствовали су и представници градских и републичких предузећа, установа, институција и служби.

Тим поводом, председник Цветановић рекао је:

„Сваког уторка и четвртка, господин Владимир Бранковић, обавља разговоре са грађанима. Сви остали, на одговорним позицијама, како у Градској управи, тако и градским и републичким институцијама, су такође отворени за пријем и разговор, наравно свако из свог домена.

Олакшавајућа околност оваквих пријема је што се сви надлежни налазе на истом месту. До сада смо разговарали са двадесетак људи, а укупно се пријавило још толико.  Теме су сличне као и на свим пријемима, комунална инфраструктура, здравство, проблеми имовинско-правних односа…

Након оваквих пријема које називамо Отворена врата већина суграђана оде одавде са, или углавном решеним проблемом, или са саветом како да се реши у догледно време и то јесте наш основни циљ. Поред решења свог проблема, наши суграђани на овај начин доприносе побољшању рада локалне самоуправе, такође и неких републичких органа и омогућавају нам да заједничким снагама наљставимо да градимо лепши, бољи и развијенији град.“

Одговарајући на питање новинара председник Цветановић је рекао да се решавају проблеми грађана који су у вези са локалном самоуправом, где нема проблема са имовинско-правним односима и то промптно и ефикасно, већ у току недеље, и додао да сваки од присутних директора, начелника, шефа одељења, активно учествује у раду и већ сутра имају састанке како би решили проблеме на коректан начин. Додао је да се решавају скоро сви проблеми, ако су они реални, и да може да закључи да је овај пут мањи број људи који су дошли да траже запослење, од 20 који су прошли, само су 2 особе тражиле посао.

„Када смо питали грађане који им је највећи проблем у граду износили су конректне ствари као одговоре попут тротоара, пси луталице и др., док одређени процентат, негде око 42 % каже да ништа не замерају,“ – додао је председник Цветановић.

Један суграђанин, господин Банковић Боривоје, је дошао да само честита председнику Цветановићу и да каже да нема ниједан проблем да је задовољан животом у граду Лесковцу.

Поделите