Завршавају се радови на реконструкцији улице Првомајска

Завршавају се радови на реконструкцији улице Првомајска у дужини 270 метара вредности 6 милиона динара, која се поклапа са делом државног пута Лесковац-Бојник.

Председник др сци. мед. Горан Цветановић је обишао радове са сарадницима и том приликом рекао:

„Као што сам више пута нагласио, наш циљ јесте уређење свих прилаза нашем граду и поносан сам што полако долазимо до потпуног остварења зацртаног циља.

Подсетићу да су радови на реконструкцији читаве деонице пута Лесковац -Бојник вредни 182 милиона динара, и да их финансира Јавно предузеће Путеви Србије. Изводе се у дужини од око 1600 метара, а радове изводи Трејс Србија АД из Ниша. Комплетна реконструкција овог дела путног правца подразумева проширење коловоза, изградњу обостраних тротоара са бициклистичким стазама, изградња недостајуће канализације,“- и поменуо уређење осталих прилаза граду са стране Власотинца, Вучја, Лебана, Ниша, Богојевца, те Булевар Николе Пашића, који је у потпуности реконструисан и чијом је реконструкцијом растерећена гужва која се стварала у центру града.

„Развој саобраћајница је од виталног значаја за развој читаве заједнице и нашег града. Свесни значаја коју развијена путна инфраструктура има за нормално функционисање града, наставићемо да и у наредном периоду радимо на развоју саобраћајне инфраструктуре широм територије нашег града ,“- додао је председник Цветановић.

Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња рекао је:

„Радови који су изведени, то је замена ивичњака, стари је урушен, постављен је нови ивичњак. Затим, тај завршни слој асфалта је скинут, уграђен је изравнавајући слој. Сада се ради завршни слој, пре тога је урађено нивелисање шах поклопаца и гајгер сливника. Градоначелник је рекао шта је предмет уговора чија је вредност 182  милиона динара. Оно што бих ја додао, то је да су већ изведени радови код Белановца у дужини од око 1700м. Значи урађено је пресвлачење бојничког пута, тамо је други извођач и припрема се завршетак радова, односно пресвлачење деонице од 1100м негде код Петровца.“

Поделите