Међународни дан особа са инвалидитетом

Међународни дан особа са инвалидитетом обележава се 3. децембра широм света. У први план се стављају препознавање и вредновање разноликости, разумевање и учење из искустава људи који живе са инвалидитетом и свакодневна мисија стварања друштва једнаких права за све.Овај празник нас подсећа, да тог, али и свих осталих дана у календару морамо радити на стварању повољних услова за живот наших суграђана и учи да разлике нису важне.

Град Лесковац предано ради на побољшању социјалне заштите и из године у годину повећањем буџета за ову област и константном подршком удружењима се труди да створи што боље услове за све. Буџет у овој години за удружења опредељен је у износу од 31 милиона динара, а укупна сума у овој години за област социјалне заштите износи 412 милиона динара.

Поводом 3.децембра – Међународног дана особа са инвалидитетом, Удружење за помоћ МНРО Лесковац, доделило је Захвалницу Граду Лесковцу за подршку особа са интелектуалним тешкоћама у оквиру програма, „Свет у боји“ на изложби приређеној поводом Међународног дана особа са инвалидитетом у просторијама Дневног боравка Дуга. Захвалницу је преузео директор Центра за социјални рад Предраг Момчиловић.

Подсетимо. Обављајући функцију председника Скупштине општине Лесковац 2006. године др сци. мед. Горан Цветановић је доделио просторије удружењу МНРО и тим поводом је истакао да је изузетно срећан и поносан што је Дуга постала сигурно место где се постиже успех, ствара срећа, а сваки поступак одише подршком и солидарношћу.

Поделите