Председник Цветановић посетио Прву ромску хришћанску цркву

Председник др сци. мед. Горан Цветановић је посетио Прву ромску хришћанску цркву у насељу Славко Златановић. Он је, заједно са главним старешином цркве Селимом Алијевићем, обишао просторије цркве, а онда се обратио присутним грађанима и рекао:

„Посвећени смо решавању инфраструктурних проблема у ромским насељима. Урадили смо улицу Раданска и Сутјеска где су изграђене водоводна, канализациона мрежа и коловоз, наставили смо реконструкцијом улица Зеке Буљубаше и Поречка у близини Дома културе Рома који је такође реконструисан, помогли смо уређење кошаркашког терена у овом насељу, и уређење овог објекта, Прве ромске хришћанске цркве, чија су врата отворена, како је господин Алијевић рекао, не само за Роме, као што и сада можемо да видимо, већ све којима је потребно. За све наведено, град је издвојио преко 57 милиона динара. А већ у наредној години за овај прекрасни храм град ће определити додатних 3 милиона динара и наставити инфраструктурно уређење овог насеља, јер оно је  једино преостало,“ – додао је да је импресиониран оним што је видео, захвалио се свима на добродошлици и рекао да су врата локалне самоуправе за њих увек отворена. Додао је да ће за цркву обезбедити кухињу из личне донације, као и књиге за библиотеку.

Старешина Алијевић захвалио се председнику Цветановићу на помоћи и подршци и притом истакао да су на рачун већ пребачена 2 милиона динара од стране града за грејање, и још једном се захвалио и истакао да му је драго што су заједно потписали уговор.

Поделите