Подељени уговори за самозапошљавање

Данас је у Свечаној сали града председник Цветановић уручио је 59 уговора за меру самозапошљавања и за ту суму је из буџета града опредељена сума од 17,7 милиона динара.

Пре самог уручења уговора, рекао је:

„Поред комуникације са привредницима и инвеститорима усмерени смо и ка развоју малих и средњих бизниса који у великој мери доприносе развоју и јачању економије. Једна од мера Локалног акционог плана за запошљавање је такозвано самозапошљавање. У овој години, за ову меру донето је 59 одлука.  На овај начин ћемо дати ветар у леђа новим привредницима, међу којима је доста и жена и младих.  Све је више оних који желе да започну свој посао, да живе од свог знања и својих вештина, и то нас веома радује, а ми смо ту да им помогнемо на самом почетку путовања у ново раздобље живота.

У овој години, за самозапошљавање определили смо 17,7 милиона динара. За све мере Локалног акционог плана у текућој години попредељено је 29 милиона динара, док средства опредељена у претходној деценији за 1511 особа са опредељених, ни мање, ни више – 245 милиона динара, односно више од два милиона евра.“

Подсетио је на смањене незапослености у претходих 10 година са 22.812 на  11.148 особа и свима који су данас преузели уговоре пожелео срећу у раду и поручио да су средства исплаћена данас.

У име присутних обратила се Милица Ранђеловић из Вучја, која планира да отвори козметички салон. Она се тада захвалила граду Лесковцу и градоначелнику на финансијској помоћи и подршци у пословању која почетницима много значи, с обзиром на то да се на почетку пословања сусрећу са разним изазовима и трошковима.

Адвокат Милан Лазаревић је такође говорио на конференцији за медије, и рекао:

„Оваквим пројектима Град пружа подршку лицима без запослења, да са једне стране стекну потребна искуства за вођење сопственог бизниса, а са друге стране, што је још битније, подршку за реализацију сопствених идеја. Изузетно смо поносни на чињеницу да Ви, градоначениче, придајете значај самозапошљавању, довођењу инвеститора и отварању нових радних места, у циљу да сви останемо у родном граду и на тај начин допринесемо његовом развоју.“

Поделите