Наставак финансирања пројеката намењених области екологије

Данас су удружењима која се баве заштитом животне средине уручени уговори за финансирање реализације пројеката. Град Лесковац ову праксу спроводи од 2016. године, и до данас је подржао 77 уговора са издвојених 18,1 милиона динара.

Уговоре је уручио председник др сци. мед. Горан Цветановић и приликом обраћања казао да је ове године подржано 12 пројеката са 2,6 милиона динара и додао да локална самоуправа константно ради на уређењу града у сарадњи са надлежним службама и институцијама. Подсетио да је од почетка акција уређења и чишћења јавних површина и уклањања дивљих депонија прошло 10 година, те да је за то време уређено је преко 600 локација од којих су неке чишћене више пута.

„Уклоњено је 9500 тона отпада, наравно поред редовног и свакодневног уређења и чишћења града. На очишћеним просторима садимо дрвеће, правимо мобилијаре, спортске терене, котларнице ЈКП Топлана полако прелазе на гас.

Финансијски подржавамо све пројекте који за циљ имају заштиту, очување и побољшање ваздуха, воде, земљишта, шума, као и подстицање програма еколошког образовања и јачања јавне свести о питањима очувања животне средине, одрживог развоја, изградња система управљања отпадом, унапређења система информисања…“

У име корисника средстава обратио се и Милан Цекић из удружења грађана Село Живково:

„Хтео бих да се захвалим граду Лесковцу и градоначелнику др Горану Цветановићу, као и Градској управи, Одељењу за заштиту животне средине. Наш пројекат носи назив „Сачувајмо природу за боље сутра“. Из само назива пројекта циљ је очување животне средине и подстицај наших мештана а пре свега младих да чувају животну средину. Из добијених средстава из овог конкурса ми ћемо финансирати набавку еко врећа, затим постоља или држаче за те вреће, пропратни материјал за учеснике у самом пројекту као што су мајице, качкети, рукавице. У сарадњи са Одељењем за заштиту животне средине имаћемо и обележавање еколошких дана, као што је светски Дан шума, Дан вода, Дан заштите животне средине. Још једном велика захвалност граду Лесковцу.

Поделите