Отворен 15. Агролидер

Данас је у сали Дионис отворен 15. по реду Агролидер. Данашња манифестација посвећена је повртарима са темом „Нове технологије у повртарству Србије“.

Манифестацију је отворио председник др сци. мед. Горан Цветановићи рекао:

„Из године у годину Агролидер изазива све веће интересовање пољопривредника и стручне јавности, о чему сведочи стални пораст излагача и посетилаца. У просеку се на овом сајму представи између 40 и 50 излагача, а број посетилаца буде око 1000. Препознали смо све што Агролидер нуди нашим домаћинима и важност стручних предавања. Град је од почетка одржавања покровитељ манифестације и увек се радо одазовемо позиву за отварање ове дивне манифестације.

Поред предавања и усавршавања производње, кључ за развој пољопривреде су механизација и субвенције, зато сваке године издвајамо и повећавамо средства опредељена за ту схврху. Од 10-15 милиона динара, са колико смо располагали по преузимању одговорности 2012. године, у наредној години планирамо да ову суму повећамо на импозантних 101 милион динара. Вашим колегама, пољопривредним произвођачима са читаве територије нашег града, делимо око 1000 субвенција сваке године.

И укупан аграрни буџет је са овогодишњих 127,5 милиона, за наредну годину биће повећан за 50 милиона динара, док десетогодишња улагања, од нашег преузимања одговорности износе преко 700 милиона динара.“

Горан Тасић, организатор манифестације, рекао је да данас обележавају један мали јубилеј, да се одржава под покровитељством града Лесковца, и захвалио се граду и председнику Цветановићу на подршци. Подељене су награде најбољима на такмичењу Нема зима кад зимнице има.

Поделите