Завршени радови на енергетској санацији школе у Губеревцу

Данас је председник др сци. мед. Горан Цветановић са сарадницима обишао завршене радове на енергетској санацији објекта Основне школе Бора Станковић у Губеревцу подсетио да ће издвајања за област образовања у наредној години износити милијарду и 320 милиона динара и рекао:

„ОШ Бора Станковић броји 224 ученика и овде су завршени радови на енергетској санацији које финансира Европска унија путем ЕУ Про плус програма са 18,5 милиона динара. Радови су подразумевали замену столарије, поставаљње термоизолације и замену расвете у просторији за наставнике чиме је додатно унапређена енергетска ефикасност ове школе. Радови су се спроводили у сарадњи са Министарством за европске интеграције и сада објекат школе сија потпуно новим сјајем и имам осећај да је једна од најлепших школа у граду и региону.

Ово нису први радови који се изводе на овом школском објекту. Реконструисани су тоалети у приземљу и на првом спрату, постављена ограда око овог, али и објекта издвојеног одељења у Номаници, уређен школски терен и у све наведено уложено је 9,8 милиона динара.“

Дарко Иванковић, директор школе, се захвалио градоначелнику Цветановићу и локалној самоуправи на препознавању потреба школе.

„Сада, након енергетске санације, услови за рад наших ученика и упошљеника школе су неупоредиво бољи у односу на ранији период, поготову у овим зимским месецима када је раније било јако тешко загрејати овај објекат у зимским месецима.“

Подсетио је, као и председник Цветановић, на извршену санацију тоалета, као и постављање ограде око објекта издвојеног одељења у Номаници.

Поделите