На данашњем Сајму запошљавања у Лесковцу 31 послодавац понудио 571 радно место

Сајам запошљавања у организацији Националне службе за запошљавање Филијале Лесковац данас је одржан у хали Партизан, где је 31 послодавац понудио 571 радно место.

На отварању, традиционално је говорио градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и поручио посетиоцима да искористе ово време како би разговарали, повезали се и отворили нова врата ка будућности.

„Лесковац се данас позиционира као центар модерног пословања и иновација. Снажна привредна активност овог региона захтева квалификоване и мотивисане раднике, а Сајам запошљавања пружа идеалну прилику за спајање потреба тржишта рада са људским ресурсима. Као град са титулом првог места на листи градова привлачних инвеститорима коју нам је доделио британски магазин, и послодавцима и суграђанима у потрази за послом, нудимо повољне услове.

Подсетићу вас да је број незапослених на евиденцији службе на крају 2012. године био 22.812, а данас је 11.965, што је како истичемо11 хиљада мање.  Све смо успели заједничким снагама. Град Лесковац поред развоја пословне климе и комуникације са привредницима смањењу незапослености доприноси и кроз Локални акциони план за запошљавање. До сада смо уложили 242,7 милиона динара, подржано 1.505 лица, а у овој години за поменути план намењено је 30 милиона динара“ подсетио је градоначелник Цветановић.

Директорка НСЗ Филијале Лесковац Оливера Пешић казала је да на Сајму учествују послодавци из дрвопрерађивачке, текстилене, малопрерађивачке индустрије, електроиндустрије, производње и прераде хране, трговине и угоститељства, телекомуникација, услуига осигурања, здравствене заштите…

„Дугогодишње искуство у организацији сајмова запошљавања показује да се преко 80% пријављених потреба за запошљављањем послодаваца реализује у временском периоду од 6 месеци након одржавања Сајма.

На штанду Националне службе за запошљавање незапослени и послодавци моћи ће да добију све информације о јавним позивима и конкурсима НСЗ за раеализацију мера активне политике запошљавања чије се расписивање очекује у наредним данима. Уверена сам да ће Филијала у Лесковцу, уз подршку руководства и у 2024. остварити значајно смањење броја незапослених имајући у виду да је град Лесковац за те намене планирао значајна средства.“

Поделите