Сајам меда и цвећа се одржао други пут у Лесковцу

Данас је на тргу у Лесковцу по други пут одржана манифестација Сајам меда и цвећа. Ове године Сајам је окупио излагаче који су свим посетиоцима представили разнолико цвеће, мед и разне производе од меда.

У име града Лесковца и градоначелника др сци. мед. Горана Цветановића обратила се заменица др Лидија Димитријевић:

„Овај догађај је прилика да се окупимо, прославимо богатство наше природе и подржимо наше вредне пчеларе и цвећаре. Ове суботе имамо прилику да се дивимо разноликости боја, мириса и укуса које нам природа пружа.

Лесковац разним манифестацијама попут Роштиљијаде, Дана паприке, Дана кромпира, Дана вишње, Дана крушке, Дана јагоде, Дана воденице, Фестивалима посвећеним спржи и мућкалици, посвећено чува традицију овог краја, а сада свој дан имају и пчелари, медари и цвећари, зато што њихов рад заслужује подршку и афирмацију.

Захваљујем се свим учесницима и организаторима који су допринели да овај сајам буде могућ.“

Бојана Даниловић из удружења пчелара је данас казала:

„Драго нам је што је пројекат препознат од стране Одељења за екологију, и да се манифестација други пут одржава у нашем граду. Захваљујемо се градоначелнику Цветановићу и граду на подршци.“

На данашњем сајму били су и пчелари из Перника у чије име се обратио Иво Сотиров и захвалио на гостопримству, казао да је боравак у Лесковцу леп и похвалио организацију Сајма меда и цвећа.

У име цвећара обратила се Милица Станковић, казала да манифестација промовише најлепше дарове природе и захвалила се организаторима.

На данашњем сајму нашли су се и Стојиљковић Живко и Пешић Златомир који су пре 15 година у центру Лесковца организовали прву изложбу пчелара.

Поделите