Парк Девет Југовића оплемењен новим дечјим игралиштем

Данас је званично у рад пуштено ново игралиште у парку Девет Југовића.

Игралиште је једно од пет, колико град Лесковац заједнички гради и реконструише у сарадњи са Министарством за бригу о породици и демографију улагањем од 33,5 милиона динара.

Овим поводом данас је говорила члан Градског већа Александра Стојановић и рекла:

„Парку смо посвећени константно, осим редовног одржавања овде су уређене стазе, постављена фонтана измештена из централног градског парка, изграђена стаза за трчање, теретана на отвореном, уређено степениште које води од паркинга до парка, уређена ограда – укупне вредности од око 13 милиона динара. Како је ово једно од места које окупља много деце и младих  један од најважнијих пројеката који смо овде реализовали је изградња игралишта. Вредност изградње износи 6,7 милиона динара и једно је од пет игралишта која заједничким снагама градимо са Министарством за бригу о породици и демографију укупних улагања 33,5 милиона динара.

Знамо да ће ово игралиште, као и сам парк наставити да буде средиште окупљања где ће се одвијати бројне активности и свакодневно чути дечја граја и смех.“

Директор ЈП Урбанизам и изградња Новица Николић данас је казао да је на месту старог мобилијара изграђено ново игралиште по правилнику о изградњи дечјих игралишта на површини од 275 квадратних метара и додао да је поред повећане безбедности деце додатно уређен и овај део града.

Поделите