Отворена изложба „Ана Франк – историја за садашњост“ у Хемијско-технолошкој школи Божидар Ђорђевић Кукар

У Хемијско-технолошкој школи Божидар Ђорђевић Кукар отворена је данас изложба под називом „Ана Франк – историја за садашњост“ поводом Дана сећања на жртве Холокауста, геноцида и других жртава фашизма у Другом светском рату.

На отварању изложбе у име локалне самоуправе обратила се Јелена Стаменковић, помоћник градоначелника, која је истакла:

„Ова изложба нам пружа прилику да се боље упознамо са животом и делом Ане Франк, али и да размислимо о актуелним питањима која су и даље релевантна у данашњем свету. Говори нам о важности толеранције, разумевања и поштовања различитости, као и о опасностима које вребају када се те вредности занемаре.

Данас, када се суочавамо са бројним изазовима у нашем друштву, важно је да се сетимо лекција које нам пружа историја и да се ангажујемо у изградњи бољег и праведнијег света. Кроз едукацију, дијалог и промоцију људских права, можемо створити окружење у којем се свако осећа сигурно, поштовано и прихваћено.

Нека ова изложба буде место сусрета, размене идеја и рефлексије о нашој прошлости и будућности. Нека нас подстакне да будемо бољи људи и да градимо свет у којем ће сви моћи да живе слободно и достојанствено.“

Директорка школе, Ервина Здравковић, поздравила је све пристуне, захвалила се на подршци, као и локалној самоуправи што је сигуран партнер овој институцији и истакла важност организовања ове изложбе организоване поводом Дана сећања на жртве Холокауста, геноцида и других жртава фашизма у Другом светском рату.

Поделите