Школа Јосиф Панчић у Орашцу обележила 116 година постојања

Основна школа Јосиф Панчић данас је програмом, који су брижљиво припремили ученици и запослени у школи, обележила 116 година постојања и рада.

Директор школе Горан Илић је пожелео добродошлицу свима и казао:

„Наша школа јесте мала, али има велико срце, за свако дете, за свачији образовно васпитни напредак, за сваки вид сарадње са родитељима, месном заједницом и локалном самоуправом. Захваљујем свима који су својим доприносом помогли организацију наше мале свечаности.“

У име градоначелника др сци. мед. Горана Цветановића, коме је директор наменио захвалницу за унапређење рада школе, обратио се Жарко Богатиновић члан Градског већа.

„Поносни смо на више од века постојања ваше образовне установе, на дугу историју и богату традицију. Образовањем се може променити свет, па је, с обзиром на то, ваш главни задатак да непрекидно наоружавате нове генерације ученика знањем и образовањем, а ви тај задатак обављате одлично.

Из године у годину издвајамо све већа средстава за област образовања, ове године је то преко милијарду и 400 милиона динара, и трудимо се да створимо подједнако добре услове за све школе и издвојена одељења. Пуно тога смо урадили, а још доста тога можемо да урадимо и за вашу матичну школу и издвојена одељења која јој припадају. На томе радимо и радићемо наредних година сви заједно и захваљујем вам на до сада показаним иницијативама да простор у коме боравите и радите учините пријатнијим и функционалнијим.“

Поделите