ОШ Славко Златановић у Мирошевцу обележила 105 година постојања

Основна школа Славко Златановић у Мирошевцу данас је приредбом и истицањем успеха и поделом награда ученицима обележила 105 година постојања и рада.

У име града Лесковца и градоначелника  др сци. мед. Горана Цветановића обратио се Оливер Антанасијевић заменик председника Скупштине града Лесковца:

„Више од века постојања сведочи да се и у овом делу нашег града предано радило на пољу образовања. Сви, а нарочито ми који смо из вучјанског краја, поносни смо на то што ова школа 105 година образује младе нараштаје.

И дан данас негујемо оно што је нама најбитније, а то је писменост и образовање и зато тежимо да на том пољу сваког дана будемо све бољи и успешнији.

Ученици и запослени у овој школи много су постигли у годинама за нама, а свесни да пред нама стоје нови изазови и прилике, увек се у подршци образовању окрећемо будућности с одлучношћу зато увек издвајамо значајна средства, и ове године Лесковац је за област образовања определио преко милијарду и 400 милиона динара.“

Директор школе Братислав Станковић се захвалио свима који су увеличали прославу дана школе, свим улагањима у објекат, као и подршци градоначелника Цветановића и града Лесковца и казао да је своја прва знања у овој школи стекао велики број успешних људи.

„Наша школа јесте мала, али нижемо успехе и са поносом истичемо да су наши ученици оставарили значајне резултате на такмичењима.

Град је у протеклом периоду од годину дана уложио значајна средства у Одељењу у Славујевцу за санацију зидова и подова, у Игришту је постављрен нови под у учионици, у Мирошевцу смо добили видео надзор и у току је израда пројекта за санацију објекта.“

Градоначелнику Цветановићу директор школе је упутио захвалницу за подршку раду школе.

Поделите