40 година постојања и рада ОШ Трајко Стаменковић

Ученици и запослени у Основној школи ,,Трајко Стаменковић” у Лесковцу обележили су четири деценије рада и постојања ове васпитно-образовне установе, свечаном академијом која је одржана у Народном позоришту.

Током протеклих четрдесет година ова установа, кроз коју је прошло на хиљаде ђака, изнедрила је велики број успешних појединаца.

,,Овај јубилеј је круна нашег рада, а истовремено и изазов – да остваримо своју визију развоја, са вером да ћемо у будућности оправдати плодоносност трајања. Овакве свечаности увек су повод за нескривену носталгију у овој кошници духовности бивших и будућих генерација.“, истакла је у свом обраћању директорка Сунчица Илић.

Заменица градоначелника Лесковца др Лидија Димитријевић оценила је да су преданост, труд и посвећеност запослених, ученика и родитеља, кључни фактори који су допринели успеху ове школе у протекле четири деценије. Она је подсетила на улагања у ову установу којих је било претходних година, поручивши да ће локална самоуправа наставити да улаже у образовање и пружа подршку младим генерацијама.

,,Желим да истакнем значај пројекта “Побољшање енергетске ефикасности кроз обнову објекта”, који је Град Лесковац реализовао уз подршку Европске уније и Владе Швајцарске. Овај пројекат је омогућио реновирање објекта ове школе са 105 хиљада евра, чиме је унапређена инфраструктура и створени бољи услови за учење и рад.”

Заменица градоначелника Лидија Димитријевић је овом приликом примила захвалницу за подршку којом је локална самоуправа, на челу са градоначелником Гораном Цветановићем, унапредила рад ове школе.

Поделите