ОШ Милутин Смиљковић у Винарцу обележила свој дан

Данас су ученици и запослени у школи Милутин Смиљковић у Винарцу обележили дан школе. Обележено је 114 године постојања и рада.

У име града Лесковца обратио се заменик секретара Скупштине Владимир Бранковић и казао:

„Ово је и прилика да се осврнемо на све оно што смо заједничким трудом и радом урадили у претходном периоду да бисте данас имали боље услове за боравак, учење и рад у школи. А тога није било мало – комплетно је замењена столарија, дигитализовани су и уређени ходници, опремљене учионице и кабинети, ради веће безбедности деце двориште је ограђено, уведено је и централно грејање у матичној школи, а ове године, уз велики труд и залагање и директора школе, и у издвојеном одељењу у Прибоју.

Вредност свих улагања у инфраструктуру образовних институција се најбоље види кроз награде које управо ви, децо, освајате са својим наставницима на бројним такмичењима. Јер је сврха свега уложеног управо у стварању услова који ће вас мотивисати и помоћи вам да боље учите и остварујете све запаженије резултате.“

Бранковић је подсетио да је на предлог градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића овој школи 2020. године додељена Октобарска награда.

Дејан Цакић директор школе је нагласио да ученици остварују значајне резултате и рекао:

„Са поносом стојим данас овде и драго ми је да је доста тога урађено у школи и да наша школа из дана у дан расте и развија се. Свих ових година један од примарних циљева био нам је обезбеђивање бољих услова за боравак и рад ученика и запослених у школи. Само у периоду од претходних годину дана добром образовном политиком и разумевањем одговорних људи у локалној самоуправи, пре свих градоначелника Цветановића побољшали смо услове рада у централној школи и у издвојеном одељењу. Од многих пројеката издвојио бих увођење централног грејања у издвојеном одељењу школе у Прибоју, постављање рефлектора на спортском терену  централне школе али и пројекат изградње балон сале. У име свих ученика, запослених, родитеља ученика и мештана једно велико хвала! На нама је да поштујемо уложено у школи али и да својим резултатима докажемо да се инвестирање исплатило.“

Захвалницу намењену градоначелнику Лесковца др сци. мед. Горану Цветановићу преузела је заменица др Лидија Димитријевић.

Поделите