Нови ректор Универзитета у Нишу професор Технолошког факултета у Лесковцу проф. др. Јован Степановић

На основу одлуке Савета Универзитета у Нишу нови ректор је проф. др Јован Степановић.

Проф. др Јован Степановић редовни је професор Технолошког факултета у Лесковцу. Рођен је 1964. године у Сврљигу где је завршио основну школу, средњу школу завршио је у Нишу, а Технолошки факултет у Лесковцу 1989. године. Магистарску тезу је одбранио 1993. године, а докторску дисертацију 1997. на истом факултету. Једно време обављао је функцију декана Технолошког факултета. Радио је као професор у Бања Луци, Травнику и Зрењанину. Поред бројних функција био је и председник Савета за статутарна питања Универзитета у Нишу, а обављао је и функцију  проректора за научни рад и издавачку делатност Нишког универзитета.

Познат је у научним круговима јер је објавио преко 90 радова у међународним, регионалним и националним часописима и више од 150 на разним међународним и националним скуповима.

Изабрани ректор Универзитета у Нишу ступа на дужност 1. октобра 2024. године.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић упутио је честитке професору Степановићу и истакао да Лесковац мора бити поносан на чињеницу да ће професор лесковачког факултета обављати ову важну дужност:

„Ваша посвећеност образовању и ваша стручност доносе наду у будућност наше образовне заједнице. Ваша улога ће бити кључна у вођењу Универзитета у Нишу ка новим висинама. Нека ваш рад буде обележен успехом, иновацијама и просперитетом за све студенте и запослене.“

Честитке су упућене и проректорима, др Драгану Антићу, редовном професору Електронског факултета у Нишу, др Тадији Ђукићу, редовном професору Економског факултета у Нишу, др Добрили Станковић Ђорђевић, редовном професору Медицинског факултета у Нишу, др Мирославу Лазићу, редовном професору Правног факултета у Нишу и др Драгану Ђорђевићу, редовном професору Природно-математичког факултета у Нишу, рођеном Лесковчанину.

Поделите