Панел „Твоје здравље је твој штит“

Данас је у хотелу Лесковац одржан панел „Твоје здравље је твој штит“ са циљем подизања свести о важности здравља штитасте жлезде, а у организацији Удружења за подршку женама „Хериоине“. Панелу су присуствовале Јелена Стаменковић, помоћник градоначелника Лесковца, као и Сања Милошевић, посланик у Народној скупштини Републике Србије.

У име локалне самоуправе присутне је поздравивла Јелена Стаменковић, помоћник градоначелника, која је истакла:

„Желим да изразим своју дубоку захвалност Удружењу „Хероине“ на њиховој посвећености и напорима да организују овај панел, као и на сутрашњим превентивним прегледима штитасте жлезде који ће бити доступни нашим суграђанима. Ово је изузетно важна иницијатива која показује бригу и солидарност према нашим суграђанима и помаже у раном откривању и превенцији здравствених проблема.

Поред тога, желим да истакнем важност редовних здравствених прегледа и консултација са лекарима. Рано откривање и правилно лечење проблема са штитастом жлездом могу значајно побољшати здравље и квалитет живота. Стога је неопходно да сви ми, као заједница, подржимо и промовишемо овакве иницијативе и активности.

Хвала вам што сте данас овде да заједно учимо и подижемо свест о здрављу штитасте жлезде. Желим вам успешан и плодоносан панел, и надам се да ћемо сви заједно наставити да се залажемо за здравију и информисану заједницу.“

Марија Лакић, оснивач удружења Хероине поздравила је скуп, истакла значај правилног функционисања штитасте жлезде и отворила панел дискусију у којој су учествовали ендокринолог доц. др Саша Раденковић, радиолог др Бранкица Милутиновић, нутрициониста Ана Тодоровић и пацијенткиња са искуством болести штитатсте жлезде.

Поделите