Уручење уговора полазницима стручне праксе

Национална служба за запошљавање Филијала Лесковац данас је организовала поделу уговора за реализацију мере стручна пракса, послодавцима и лицима, полазницима овог програма са територије града Лесковца.

Директорка НСЗ Филијале Лесковац Оливера Пешић је данас казала да је захтев за поменути програм поднело 25 послодаваца, 11 из јавног и 14 из приватног сектора за укупно 67 лица.

„Укупан број лица са територије Филијала Лесковац, односно са територије Јабланичког округа, којa ће бити укључена у поменуту меру је 121 лице, уз могућност да се тај број повећа у зависности од захтева од стране послодаваца и интересовања. НСЗ је за ову меру издвојила преко 44 милиона динара. Мера стручна пракса подразумева стручно оспособљавање незапосленог за самосталан рад у занимању за које је стечено одговарајуће образовање, рад и обављање приправничког стажа и полагања стручног испита.“

Директорка Пешић је поново позвала све послодавце са територије Јабланичког округа да подносе захтеве и учествују на јавним позивима и конкурсима НСЗ, пожелела је полазницима успех и захвалила се послодавцима.

У име послодаваца који су данас преузели уговоре обратио се прим. др Милан Петровић помоћник директора ОБ Лесковац и казао да ће у болници стручну праксу обављати 16 полазника који ће кренути са тим 1. јуна и да се нада да ће они све завршити са успехом и започети и рад у тој установи.

Владана Лазић медицинска сестра и полазница мере стручна пракса данас се захвалила свима који су указали прилику да у даљем школовању полазници стекну искуство како би одговорно и савесно радили посао за који су се школовали.

Уручење уговора данас су подржали представници локалне самоуправе са заменицом градоначелника Лесковца др Лидијом Димитријевић.

Поделите