Караван „Твоја штитна, твој штит“

Данас су у дворишту Шоп Ђокићеве куће одржани бесплатни прегледи штитне жлезде путем каравана „Твоја штитна, твој штит“ у организацији Удружења Херионе.

На конференцији за медије у име локалне самоуправе говорила је Сања Милошевић, посланик у Народној скупштини Републике Србије, која је истакла:

„Захваљујући одговорном руководству града Лесковца на челу са др сци. мед. Гораном Цветановићем град Лесковац је 12 година уназад сигуран партнер и стабилна подршка свим суграђанима и удружењима који заступају интересе грађана. Иницијатива удружења Хероине коју предводи Марија Лакић је је једна озбиљна организација која брине о здрављу и благостању не само жена већ свих људи. Значај правилног функционисања штитасте жлезде је немерљив за читав организам и здравље свих нас. Ови превентивни прегледи ултразвука од стране стручних и еминентних лекара показују друштвену одговорност, и развејену свест да здравље нема цену.“

Марија Лакић, оснивач Удружења Хериона и организатор дешавања, истакла је:

„Организација се последњих годину дана бави женама које преживљавају различите врсте насиља кроз разне радионице и тако је настала идеја да се бавимо озбиљним проблемом када је у питању дисфункција штитасте жлезде, односно свака друга жена има поремећај штитасте жлезде што је велики проблем у Србији, ми то приписујемо стресу, данашњем начину живота, и када је у питању опадање косе, маљавост, замор, поспаност, депресија…и зато је настао овај пројекат под покровитељством Министарства здравља и захваљујући генералном покровитељу Моцарт фондације, друштвено одговорној компанији, да спроведемо овако битну тему кроз 10 градова у Србији, данас смо у Лесковцу.“

Ова акција наишла је на велики одзив од страна грађана Лесковца. Акција ће се спроводити данас и сутра од 13 до 19 часова, заказивања је од 12.30 до 13 ч. испред ординације.

Поделите