Међународни фестивал фолкора трећег доба одржан јубиларни 15. пут у Лесковцу

Данас је у организацији Удружења пензионера града Лесковца одржана 15. по реду манифестација Међународни фестивал фолклора трећег доба. Почетак манифестације обележен је свечаним дефилеом свих учесника, док је oтварање одржано у Дому пензионера.

На фестивалу су учествовала удружења из Мајданпека, Неготина, Крушевца, Зајечара, Врања, Кавадарца, Кочана, Куманова, Књажевца, Смедеревске Паланке и наравно Лесковца.

Окупљене на отварању у име градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића поздравила је заменица др Лидија Димитријевић:

„Учесници фестивала су пример како старост може бити весела, лепа и полетна, а да су године непроцењиво богатство, спој мудрости и драгоценог животног искуства. Наши суграђани трећег доба су најзаслужнији грађани јер су стварали ово друштво и пружили нам темеље на којима треба и даље градити. Наша је обавеза да наставимо њиховим путем и да обезбедимо бољу будућност за све нас.

Хвала вам за утабане стазе којима корачамо, за то што сте нам увек подршка и ослонац у животу. Домаћинима желим да овај фестивал још дуго траје, а гостима да се лепо проведу и да из Лесковца понесу лепе успомене.“

Драган Динић председник Удружења пензионера града Лесковца казао је да је ово велико удружење са 18 хиљада активних чланова:

„Једна од наших секција је фолклорна која данас слави мали јубилеј, 15 година постојања, и 15. пут организује ову манифестацију. Лесковац је први почео са одржавањем Фолклора трећег доба, победници иду на Олимпијаду у Врњачкој бањи. Овим путем народно стваралаштво се преноси са колена на колено.“

Председник Савеза пензионера Србије Андреја Савић је отворио скуп, исказао задовољство што и ове године присуствује на манифестацији:

„Ова манифестација је превазишла локалне оквире, постала је национални бренд и уврстили смо је у агенду кулутолошких догађаја групације за 65+ година односно становника трећег доба.“

Поделите