Започето паковање пакета за пензионере и становнике у стању социјалне потребе

Данас је започето паковање пакета за све пензионере на територији града Лесковца, без обзира на висину пензије, као и за све становнике у стању социјалне потребе. Град Лесковац је ову праксу започео у току пандемије корона вируса, наставио сваке године, а од прошле се подела организује два пута годишње.

Заменица градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића, др Лидија Димитријевић, данас је у његово име говорила на конференцији за медије одржаној овим поводом и казала:

„Ове године, у првој подели, ћемо спаковати и поделити укупно 31.800 пакета, за које смо определили 39.899.778 динара, што је у просеку 1254 динара по пакету. Друга подела ће бити организована до краја године.

План је да паковање буде завршено до краја ове недеље, а да дистрибуција нашим уваженим суграђанима започне од сутрашњег дана, прво у вучјанском крају, а потом ће се ширити на остале делове нашег града.

Од 2020. године, кроз ову важну иницијативу, наш град је укупно поделио 147.000 пакета и уложио 135,8 милиона динара, као подршку нашим пензионерима и социјално угроженима.

Хвала свима који доприносе успеху ове акције и показују дубоку солидарност према онима који су најрањивији у нашој заједници. Верујемо да ћемо заједничким напорима учинити разлику и пружити подршку онима који је највише требају.“

До почетка конфернције за медије било је спаковано 5000 пакета.

Поделите